دانستنیها


لیست اطلاعات درج شده

قوه قاهره يا فورس ماژور - بررسي اجمالي در حقوق تطبيقي وحقوق بين الملل و قراردادهاي بازرگاني بين المللي


مقدمه :
قوه قاهره يا فورس ماژور يكي از مسائلي است كه در قراردادهاي بين المللي مطرح بوده ودر اغلب اينگونه قراردادها شرطي راجع به آن ديده مي شود؛ حتي در زمينه مسئوليت خارج از قرارداد هم ممكن است براي معافيت و برائت متعهد ازمسئوليت، به قوه قاهره استناد شود . دردعاوي ايران وآمريكا نيز هردو طرف دعوي ممكن است جهت سلب مسئوليت از خود ، به قوه قاهره استناد كنند واز اين جهت ، مسئله دقيق وحساس است .
در اين بررسي نخست به بحث از تعريف قوه قاهره مي پردازيم(بخش اول)؛ سپس شرايط وآثار آن رابرطبق قواعد عمومي مطالعه مي كنيم(بخش دوم)؛ آنگاه مواردي از فورس ماژور مانند انقلاب، اعتصاب و منع قانوني را ممكن است در دعاوي بين ايران وامريكا مورد استناد واقع شود، بررسي مي نماييم(بخش سوم)؛ وبالاخره از قوه قاهره در قراردادهاي بازرگاني بين المللي سخن مي گوييم(بخش چهارم). در اين بررسي، هم حقوق داخلي وهم حقوق بين الملل مورد
مطالعه قرارخواهند گرفت. در مطالعه حقوق داخلي بيشتربه حقوق فرانسه و آمريكا مراجعه خاهد شد؛ به حقوق فرانسه بدان جهت كه اصطلاح فورس ماژور از كد ناپلئون گرفته شده وحقوق فرانسه درواقع بنيانگذار تئوري فورس ماژور ونيز الهام بخش قانون مدني ايران در مواد راجع به قوه قاهره بوده است، وبه حقوق آمريكا از آن رو كه دربرخي از دعاوي مطروحه درديوان داوري ايران وآمريكا (لاهه)، طبق توافق طرفين قرارداد، حقوق ايالات متحده حاكم است كه آگاهي از آن لازم وسودمند مي باشد .
 

نمایش جزئیات ...

اصطلاحات رایج در صنعت حمل و نقل


 

Glossary of Shipping Terms

Maritime Administration

A

AAAlways Afloat.A contract term requiring that the vessel not rest on the ground. In some ports the ship is aground when approaching or at berth.

AARAbbreviation for:– Against All Risks (insurance clause).– Association of American Railroads.

...

نمایش جزئیات ...

حمل و نقل کانتینری و انواع و ابعاد آن


پیشینه کانتینر

وقتی  Mcleanبیست ساله درسال 1935یک کامیون دست دوم به قیمت 120دلار خرید هرگز فکر نمی کرد که در آینده ای نزدیک او وارد بازار کشتیرانی شود وبعدها او را پدر کانتینریزاسیون به نامند، بعدها با برادر و خواهر خود یک شرکت حمل ونقل (باربری سابق ) تأسیس کرد وخودش هم به عنوان یکی از رانندگان آن شروع به کار کرد ،‌2 سال بعد یعنی درسال 1937 وقتیکه او درکنار اسکله منتظر تخلیه عدل های پنبه از کامیونش بود ،به کندی تخلیه عدل های پنبه از کامیون که توسط کارگران بندر انجام می شد معترض بودودرحالی که از کندی عملیات تخلیه به شدت عصبانی بود با خودش فکر میکرد(( نمیشودبه جای این عملیات خسته کننده وزمان بر ، تمام عدل های پنبه یکباره به داخل کشتی حمل ودر مقصد نیز یک جا تخلیه میگردید ؟)) او درسال 1955 شرکت حمل ونقل را فروخت و وارد بازار کشتیرانی شد وهمان زمان یعنی 1955 درخطوط کشتیرانی خودش وبرای اولین بار 58 کانتینر 35 فوت را بر روی عرشه یکی از کشتی هایش حمل کرد و پهنة دریا را شکافت.

نمایش جزئیات ...

تبدیل واحد ها


یکی از دغدغه ها و مشکلات بزرگ اکثر مردم مخصوصا مدیران و تاجران، تبدیل سریع و دقیق واحدها به یکدیگر می باشد.

نمایش جزئیات ...

شماره بین المللی کالاهای خطرناک UN number


شماره بین المللی کالاهای خطرناک اصطلاح UN number یا UN IDs شماره بین المللی کالاهای خطرناک می‌باشد که توسط کمیته حمل و نقل سازمان  تهیه شده است و به طور گسترده‌ای در تجارت بین المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نمایش جزئیات ...

شماره آیمو (IMO Number) چیست و نحوه دسترسی به آن از چه روشی میسر است؟


شماره سازمان بین المللی دریانوردی (IMO) یک مرجع منحصر به فرد برای کشتی ها و شرکتهای مدیریت و مالک کشتی ثبت شده می باشد. آنها تحت کنوانسیون سولاس برای بهبود ایمنی و امنیت دریایی و کاهش کلاه برداری دریایی معرفی شدند. IMO به بدنه کشتی برای کل طول عمر آن چسبیده می شود و صرف نظر از تغییر در نام، پرچم، یا مالک باقی می ماند.

نمایش جزئیات ...

آشنایی با سازمان بین المللی دریانوردی (IMO)


 سازمان بین المللی دریانوردی

( International Maritime Organization (IMO 

  تاریخچه :

  هنگامی که برای اولین بار پیشنهاد تاسیس سازمانی تخصصی در سازمان ملل متحد که به امور دریایی بپردازد مطرح گردید. هدف اصلی تشکیل ابزاری بین المللی به منظور افزایش ایمنی در دریا بود.

از آنجائیکه کشتیرانی، صنعتی است با ماهیت بین المللی، مدتها بود که همگان دریافته بودند اقدام به منظور افزایش ایمنی عملیات دریایی در صورتی که در سطح بین المللی انجام گیرد مؤثر خواهد بود تا اینکه توسط کشورهای مختلف تک تک و به صورت یکجانبه و بدون هماهنگی با سایر کشورها صورت پذیرد. اگرچه متن تعدادی موافقتنامه بین المللی تصویب گردیده بود ولی کشورهای بسیاری بر این عقیده بودند که نیاز به وجود ارگانی دائمی است که بتواند سایر اقدامات را هماهنگ و بر آنها اضافه نماید.

نمایش جزئیات ...
اصطلاحات بین‌ المللی بازرگانی اینکوترمز (Incoterms)

 


اصطلاحات بین‌المللی بازرگانی اینکوترمز (Incoterms)

اینکوترمز یک کلمه مرکب است که از ترکیب سه کلمه انگلیسیInternational Commercial Terms به معنی اصطلاحات بین‌المللی بازرگانی تشکیل شده است و به صورت گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اصطلاحات برای تفکیک هزینه‌ها و مسئولیت ها بین فروشنده و خریدار استفاده می‌شوند.
اینکوترمز به مسائل مرتبط با حمل کالا از فروشنده به خریدار پاسخ می‌دهد. مسائلی شامل حمل کالاها، ترخیص کالاها، واردات و صادرات کالاها، اینکه چه کسی مسئول پرداخت می‌باشد و اینکه ریسک جابجایی و انتقال کالا در مراحل مختلف حمل بر عهده چه کسی می‌باشد. اصطلاحات مختلف اینکوترمز معمولاً با ذکر مکان های جغرافیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد نه عناوین مرتبط با جابجایی. اینکوترمز توسط اطاق بازرگانی بین‌المللی Internationa Chamber Of Commerce تهیه و تدوین شده است. اینکوترمز به چهار گروه زیر با اصطلاحات وابسته به هر گروه تقسیم شده است:

نمایش جزئیات ...

فیلمی کوتاه از نحوه جابجایی ریگ های حفاری (Rig Moving)


نمایش جزئیات ...

جدول فواصل زمینی بین شهرهای ایران


-----

نمایش جزئیات ...

صفحه اول    صفحه قبل    1    2    3          صفحه بعد    صفحه آخر

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت خدمات دریایی و بندری آهنگ دریا می باشد